lördag 16 mars 2013

Navelludd
Från Gavleöringen.se.
Det där ordspråket Man blir aldrig profet i sitt eget land passar som hand i handske in på denne man som i mina ögon är en av ett par författare som kan axla och
vårda
Hans Lidmans minne väl genom sina berättelser.

Jag har i mina efterforskningar sett
både ris och ros om denne något okonventionelle
man.
Cv:t säger barnboksförfattare, fiskeskribent, chefredaktör, laxflugfiskare, journalist,
så har jag säkert missat något i min research men hoppas jag fått med allt!  Mannen jag haft turen att få ställa en del frågor till är ingen annan än Mikael Engström!  En färgstark profil som jag stiftade bekantskap med första gången med genom en fisketidning i början av -90 talet då han skrev om kraftverkstrolling! Sedan dess har jag varit biten av Engströms målande skildringar av fisket, och sedan en tid tillbaka följer jag hans berättelser på hans blogg AtomRagnar! Häng med:Jag har funderat mycket över hur du får inspiration till dina texter, vilka ger mig som läsare tydliga bilder av den natur och miljö du befinner dig i, hur funkar det, sätter du dig bara ner och sedan kommer storyn eller?

Svar: Jag antecknar mycket och har även en digital-inspelare när jag är på reportage. Det gäller att hitta vinkeln, hitta historien. För den finns alltid där. Oftast i detaljerna. Fotografier är också viktiga för mig. Att text och bild berättar historien tillsammans. Men visst. En regnig, grå dag på Värtan utan ett gäddhugg är svårt att få spännande och roligt. Men det går, och är en större utmaning att skriva än om ett lyckat Kolafiske.

Resten finns på Gavleoringen.se.

http://gavleoring.blogspot.se/2013/03/intervju-man-blir-aldrig-profet-i-sitt.html
1 kommentar:

  1. Läste nyss din artikel Banjolax, bra och tänkvärd läsning!!

    SvaraRadera