onsdag 15 maj 2013

Pausbild


 
Lägger här upp en pausbild. Ska försöka ägna mig åt fiske lite här och där. Bilden föreställer mig 1985 med min första riktiga lax som jag fick i Holmhölen, Kringen, Stjördal. Det var natten till torsdagen. Två år i rad hade jag tappat stora nattlaxar i Holm. När den här tog så skulle den upp till varje pris – om så i delar. Berra Adolf landade den åt mig. Jag slängde in laxen på passagerarplatsen i min Volvo 142 sport, och körde upp till Kleiv där Konsulenten och Minken fiskade. ( Efteråt berättade de att det hört bilen från Holm toppvarva på ettan, tvåan och trean och sen tvärnit vid Kleiv.) Jag hoppade ut och skrek ner över älven.
- Nio komma ett.
Sen åkte jag hem och öppnade en vinare ute i bua. Laxen låg på golvet och jag i en röd gammal fotölj. Bara doften i bua på Kringen är värt ett kapitel i en bok. Konsulenten och Minken kom. De firade hellre min första riktiga lax med mig är att fortsätta fiska. Natten blev till morgon. Och sen eftermiddag. Men det minns vi inte så mycket av. Göteborgaren Kenta Ström kom upp från Hembre och hälsade på. Vi låg som plus kring flagstången. Kenta sa att det såg jävligare ut än på Järntorget.
 
 
 
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Tack Mikael för ett gott skratt.

  SvaraRadera
 2. Vilket härlig berättelse, ha ett riktigt bra och trevligt fiske i sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevlig fiskesommar på dig själv Åke. Jag håller på att fiskepacka och hoppas få dra någon fluglax samt jerka upp några strömgäddor.

   Radera