söndag 15 september 2013

Klok man
Bra länk till en klok man/fiskare:


http://gavleoring.blogspot.se/2013/09/debatt-tillsammans-ar-vi-starka-men.html?spref=fbTapsa håvar min vårlax vid Öja
Bra Tony - Varför ska man inte unna sig att trolla Östersjölax då säsongen är som bäst för just det. Och sen flugfiska lax i norr då det är bäst. Och sen om hösten piska djupvasskanterna efter gädda. När våren kommer blir det havsöring i sydvända vikar. Faktiskt är vi många som fiskar så. Men sen finns det några få högljudda som ännu inte förstått att vi bor i ett land med årstidsbundna fisken. De gömmer sin avundsjuka bakom typ - alla andra fisken utom mitt utrotar fiskarterna.

(Sen finns ju de som har råd/ eller på något märkligt vis, möjlighet att resa jorden runt och bara flugfiska lax/h-öring hela året - i världens bästa vatten. När de uttalar sig bör man inte lyssna - de har lämnat oss vanliga och har ett onormalt synsätt på sportfisket)
 
Sommarlax i Lögde
När det gäller fluglax vs laxtrolling har det i grund och botten handlat om att den förstnämnda tror sig få sitt eget fiske försämrat på grund av trollingen. Men döljer det i något mystiskt kvasifiskevårds-svammel om hot mot unika stammar. Oftast har de ingen som helst kunskap - vi lever i en tid där det personliga tyckandet lyfts upp till en sanning. Tjafs mellan olika sportfiskeintressen gör oss löjliga. Det finns andra större hot att ta tag i. Tyvärr har stollarna fått ett paradis i och med internet.
 
I övrigt - nu börjar en ny vecka som arbetslös fiskeskrivare/kortknäppare sen FFA lagts ner. ( De kallar det så fint typ sammangående, men nya tidningen ska heta Fiskejournalen). Varför pratas det aldrig i ärlig klartext längre:
- Vi köpte upp och la ner vår värsta konkurrent sen 20 år, och som hade fler läsare.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar