måndag 31 mars 2014

Dagsedel

Ett citat med bild: "Mörrumspremiär i helgen! Sportfiskarnas köp av nätfiskerätter ger resultat; http://bit.ly/1mBjEiz.
Men nu har tillstånd getts till en stor laxfälla utanför Mörrumsåns mynning. Ett allvarligt hot mot sportfisket och turismen. Dessutom subventionerat med skattemedel. Suck... Dela gärna om du tycker att det låter tokigt! Sportfiskarna har förstås överklagat beslutet.
På bilden Sportfiskarnas generalsekreterare Stefan Nyström med lax från en tidigare solig premiärdag."


Den texten tillsammans med den bilden är skön förbundshumor. Helt klart har organisationen Sportfiskarna lätta- till medelsvåra kommunikationsproblem.
Det finns ett glapp mellan döskallar, rökmaskiner, HD-hojar och just denna typ av ... ja vad ska man kalla det .... händelser. En sån fisk i det döda skicket finns det ingen laxfiskare som skulle vilja hamna på bild tillsammans med. En laxflugfiskare i det här landet skulle aldrig få tillbaka sin värdighet.

Men vi får inte glömma att för blott 16 år sedan firade Sportfiskarna Sportfiskets dag tillsammans med Vattenfall i Älvkarleby. Tror det skedde i två - tre år i rad innan vi lyckades sätta stopp för det. Vi få som skrev urförbannat om detta i FFA fick otroligt mycket skit från förbundet. Påhittet var att under dagen (5 september) fånga största kompensations-odlade lek-laxen, samt döda den och vinna 100.000. Som sagt blott 16 år sedan. Bra att ha i minnet då det kommer konstigheter från Förbundet. För i det ljuset ... ja, de kommer aldrig nå den toppen i sned marknadsföring igen.


All time high: http://www.anasys.se/alvkarleby/lax/sd980905.shtml

Och till sist: Snake Plissken


1 kommentar:

  1. Som alltid prick på. För 16 år sedan, Sportfiskarna i säng med vattenfall, idag en vraklax på bild i ett annat sammanhang. Sportfiskarna, en organisation nära att gå på grund i kommunikationsträsket...

    SvaraRadera