lördag 23 juli 2016

Ett gammalt djungelordspråkDet händer – men mycket sällan, att jag och Ingo lämnar byn där mjölkpallarna för länge sedan ruttnat bort. Och där rälsbussarna kört in i himlen. Bara en moped i fjäran. Som sagt, det händer – bort från byn till storstaden Umeå och vi går på gatorna som helt vanliga män.


Västerbottens inland. Vi far förbi hyggen, slyåkrar och ödegårdar. Det ska gå att få in tv 2 utan parabol.Först hamnar vi över den stora bron sen norrut mot Bitlema. Jag hittar en filékniv och verktyg. Men inget som gör mig glad. Trotts mängder med färgglada wobbler.Jag blev helt slut redan på Biltema.Sen var det banken och apoteket.   Innan vi hamnade på Jula.


Sen blev det Huskvarna

Parkeringshus
Och nu tilll Blixt sportfiske. Här ska man väl bli glad?

Ingo blev glad på Blixten. Och så gick vi ner i källaren och fiskeredskaps museet. Här blev man verkligen glad .

En Abumatic 110 – vika känslor. Och sen en haspelrulle som har namnet Romantic. Men det finns ett märkligt o i början . Oromantick. I övrigt ser rullen ut som en tidig rysk rymdsond. Klart den heter Romantic.  Ja, bestämmer det.
En annan rulle såg ut som en blandning mellan ett  köksredskap och Star Trek skepp

Och sen pappas gamla Abumatic  30A


Ingo betalade rubbet
Vi handlade för typ 175;-

Sen blev det en vacker promenad på själva stadens gator.

'

Jag trodde vi var vilse, men så hittade Ingo ljuset.Och det blev mat på Lottas krog och bar med kul inredning. God mat, men vet inte vad det är.


Ingo ringer Thore Hansen och hör om laxfisketipsSen snurrar vi i stadens oändliga rondeller. Ingo får ta några varv i varje för att bestämt hitta rätt avfart - sen är man på nått ICA.
På vägen hem spanar vi förgäves efter den ”Norrländska präriens gudinna” Men finns hon. Vi fortsätter leta. Kanske är en älg.
3 kommentarer:

  1. Som vanligt trevlig läsning om en vardag långt uppe i norr.

    SvaraRadera
  2. Som vanligt trevlig läsning om en vardag långt uppe i norr.

    SvaraRadera
  3. Tack, stort tack. Ja, men skulle stavat upp det bättre från början

    SvaraRadera