onsdag 5 juli 2017

Besök på Gitarr museet i Umeå


Helt otroligt. Visste inte ens att det fanns. Gitarrer från alla storheter. En gång ägda av giganter. Äkta. Vilken doft. En JH gitarr,  röd och sliten, tyvärr omgjord till vänstersträngad. Sen specialgitarrer med variabel G sträng med en komplicerad konstruktion. Rekommenderar starkt ett  besök.De verkade förvånansvärt lättillgängliga. Med kraftig kofot, slägga och huggjärn så ... Vem vill starta ett band.2 kommentarer:

 1. Är inne på din linje när det gäller C&R. Plockar någon och släpper någon. Sunt uttag helt enkelt. Min gamla svärmor ställer sig frågande till hela konceptet C&R. Antingen fiskar man, eller så fiskar man inte, är hennes inställning. Hon ser det som en förkastlig och meningslös lek med liv.
  Känner igen mig i detta med att bli nöjd när älven givit mig en fisk att behålla. Då kan man "chilla" och njuta. Ta paus och bara betrakta livet. Denna känsla av tillfredställelse och upplevelsemättnad avspeglar sig även när jag återbördar fisk, jag blir nöjd efter en helt enkelt. Kan släppa laxfisket ett tag och låta adrenalinet snurra ut ur systemet.
  Finns kvällar när jag kanske borde ha fortsatt fiska efter min första landning och återutsättning, kvällar när laxen varit riktigt på och mitt namn kunde plockat en stapel av platser i rapporteringslistan. Men jag fiskar inte efter berömmelse, jag fiskar efter känslan, för att fisket är min livsstil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo alla fiskar inom de regler som finns. Men jag vet att ett stort, hett gäng Västerbottenfiskare som kör galet hårt för siffror och berömmelse och möjlighet till nått så löjligt som fabrikörfiskare. De sätter tillbaka en osund mängd fisk och de hanteras inte alltid så bra. Är svårt att förstå. Är det hett och man har tur att hamna i smeten är det lätt att dra på en kväll/morgon dra fem sex fiskar vissa år. Jag förstår det inte men är väl dum i huvudet. Hugget är grejen - drillen är ju bara en jobbig upprepning. När jag var 20 år var det väl lite annat. Men det verkar vara många laxfiskare som har mycket att bevisa. Har man lite känsla för det här och ligger i och kan älven under olika vattenstånd och de magiska datumen så är det ett lätt fiske. Om man har tid och bor i AC län. De vet var. När och hur de ska begå älven. När fiskarna från området går på som om det vore porr och berättar om siffror. Ja - och. Många av dessa fiskar dör. vad har man uppnått. Jag bär hem en 7,2 blank på morgonen. Gör kaffe till frun och visar henne då hon vaknar. Ibland är det hon som gör det. Visst sätter jag tillbaka fisk om det är en gynnsam situation. Men sen har jag kanske fiskat klart ändå. Men ungdomarna här i norr har mycket att bevisa. Och det blir idrott.

   Radera