söndag 20 maj 2018

I väntan på laxenVattnet har ännu inte gått.
Sånt här ska man inte berätta och:
Så här ska man inte göra. Om frun varit här hade hon blivit galen eller helt klart hindrat mig. Alltså jag har inget vatten i fiskehuset. Det är fryst i röret under landsvägen som plogas. Kälen körs djup av timmerbilar hela vintern. Alltså ingen snö som isolerar. Vattnet brukar släppa mellan 26 maj och 3 juni. Det är tekniskt omöjligt att få en värmekabel då  röret i källaren innan den försvinner under vägen går som en nöjes attraktion på Gröna Lund.  Och frysningen är långt innan min huvudkran ute vid tomtgränsen. Jag klarar mig skapligt på dunkar från Ingo.
Jag har alla kranarna öppna för att släppa in varmluft.
I går kom  på en lysande ide. Jag blåser in varmluft med min Air Duster burk. Tryckluft för att göra ren objektiv och dior vid scanning. Jag stängde alla kranar utom vid diskbänken och sprejade in minst halva burken. Och sen blev det damp – och obegripligt helt utan tanke. Jag är har alltid varit snabb på gott och ont. Legat före mig själv. Jag tog tändaren och drog igång den vid vattenröret. BOOM. Rena napalmhändelsen allt brann på minst en aria av 3 kubik. Jag brann, allt brann  och fort gick det. Tvättsvampar bara förkolnade på sekunden och blev bara svarta avtryck på diskbänken. Plast smalt. Min ena hand var svår att släcka. Och jag har en annan frisyr nu och inga ögonbryn.  Men det var över på några sekunder. Flaskan är märkt F+ Extremely flammable. Vadå tryckluft från Kjell o Co? Den svarta fyrkanten bredvid Yes-flaskan är en tvättsvamp. Tre stycken bara försvann som Hiroshima tillsammans med trasor och plast påsar.
Förgasades..
Ja, sånt kan jag hitta på. Bettan och jag har varit tillsammans sen 1984. Hon har fått vara med om många märkliga händelser av typen: Det här måste gå……
Och vattnet har inte gått.
Nu ska jag gå till postlådan fast den är söndag. Man vet aldrig. Det är som laxfiske.
Gjord men en Zoom H4 och liten platt mac. Bra Erik du är lika kreativ som din far läs texten ovan

1 kommentar: